Union vernedert Waasland-Beveren, STVV is haar maximum kwijt

Union vernedert Waasland-Beveren, STVV is haar maximum kwijt

06-04-2019 21:47 Laatste update: 22:00
2

Union Sint-Gillis blijft het geweldig doen in Play-Off 2B. Zaterdag won het met 5-1 van Waasland-Beveren. STVV wist dan weer haar maximum in Play-Off 2A te behouden.

Union – Waasland-Beveren: 5-1
Union en Play-Off 2 bleek in het verleden al vaker een goed huwelijk en ook dit jaar amuseert de Brusselse ploeg zich in de eindronde. Zaterdag was het niet één, maar twee maatjes te groot voor Waasland-Beveren. Stefan Milosevic bracht de bezoekers nochtans op voorsprong, maar via Faiz Selemani (strafschop) en Youssoufou Niakate mocht Union met een voorsprong gaan rusten. Toen Selemani na de pauze zijn tweede strafschop benutte, was de veer bij Waasland-Beveren gebroken. Niakate en Selemani mochten daarna elk nog eens juichen.

Royal Excel Moeskroen – Cercle Brugge: 2-3
Voor Royal Excel Moeskroen valt Play-Off 2 dan weer serieus tegen. Zaterdag verloor het ook haar derde wedstrijd. Gianni Bruno met twee goals (inclusief strafschop) en Benjamin Delacourt wisten de openingsgoal van Frantzdy Pierrot uit. De 2-3 van Mićo Kuzmanović kwam te laat. 

In de stand staat Union nu aan de leiding met negen op negen. Ook KV Kortrijk blinkt in Play-Off 2A nog met het maximum van de punten. Cercle Brugge staat derde met vier punten. Daarna volgt Zulte Waregem met twee punten. De teller van Waasland-Beveren staat na drie speeldagen op één. Moeskroen wacht dus zoals gezegd nog op haar eerste punten in de eindronde.

Westerlo – STVV: 2-2
Zaterdag bleek Westerlo een taaie klant voor STVV. Jens Naessens bracht de thuisploeg voor de rust op voorsprong. Na de pauze leek STVV het tij te keren. Met twee goals bracht Daichi Kamada de bezoekers op voorsprong. Een goal kwam er nadat de bal na een strafschop niet weg geraakte. Uiteindelijk verloor STVV haar maximum. Ex-kanarie Kurt Abrahams tekende immers voor de gelijkmaker.