Wat een afstraffing: Dortmund is koppositie kwijt na harde nederlaag bij Bayern

06-04-2019 20:28

Bayern München heeft de topper tegen Borussia Dortmund eenvoudig weten te winnen en is daardoor weer koploper van de Bundesliga Der Rekordmeister had aan 45 minuten genoeg om de ploeg van Lucien Favre met de grond gelijk te maken: 5-0.

Dortmund, met Axel Witsel de hele wedstrijd op het veld, reisde als nummer één af naar de Allianz Arena, maar maakte de status van koploper geen moment waar. De ploeg kreeg al na tien minuten de openingstreffer van Mats Hummels om de oren en stond na zeventien minuten spelen zelfs al met 2-0 achter. Dortmund gaf in München geen moment thuis en moest vrezen voor een vernedering.

Dortmund creëerde voor de rust nauwelijks een kans en leek de schade voor de rust vooral te willen beperken. Dat lukte niet, want na 41 minuten schoot Javi Martinez prachtig de bal binnen en twee minuten later kopte Serge Gnabry ook nog de 4-0 binnen.

Bayern hoefde niet zonodig meer en haalde in de tweede helft de voet van het gaspedaal. Daardoor waren de laatste 45 minuten een stuk minder spectaculair dan de eerste. Veel kansen werden er niet meer gecreëerd, maar Bayern slaagde er in de slotfase alsnog in om een extra doelpunt te maken. Robert Lewandowski besliste de eindstand in de 89e minuut op 5-0.

Door de winst is Dortmund de koppositie kwijt en heeft Bayern weer de beste papieren voor het kampioenschap.