Onduidelijkheid op Daknam: Lokeren is gedegradeerd, heb er nog niets van gehoord

Onduidelijkheid op Daknam: "Lokeren is gedegradeerd, heb er nog niets van gehoord"

06-04-2019 15:37

Nu Sporting Lokeren zeker is van degradatie, staat het vast dat heel wat jongens deze zomer zullen vertrekken op Daknam. Luciano Slagveer behoort tot dat lijstje. Zijn carrière is in een impasse geraakt. De rechtsbuiten leek tijdens definitief door te breken bij sc Heerenveen, maar is anno 2019 verhuurd aan FC Emmen.

Slagveer mocht recent tijdens de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Ajax negentig minuten meedoen, maar kwam daarvoor nauwelijks aan de bak. Waar hij na de zomer speelt, weet hij nog niet. "Lokeren is al gedegradeerd en ik heb nog niets van de club gehoord. Ik heb zelf wel contact gezocht, maar er was nog geen duidelijkheid", vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. "Ik heb in elk geval niet het gevoel dat ik daar heel erg gewild ben. Maar ik wacht het rustig af."

Hoe anders was dat in het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015: Slagveer vloog over het veld en was goed voor twaalf treffers en vier assists namens sc Heerenveen. De rechtsbuiten denkt het plezier terug aan zijn samenwerking met Dwight Lodeweges. "Hij is de enige trainer die me vertrouwen gaf door me altijd te laten staan. Alle andere trainers voor of na hem wisselden me vaak in de zestigste minuut, of zo. Maar in dat seizoen voelde ik me zo vrij."