Kwade Louwagie viseert de kalendercommissie: ''Dit zijn geen eerlijke Play-Offs''

Kwade Louwagie viseert de kalendercommissie: ''Dit zijn geen eerlijke Play-Offs''

06-04-2019 08:00 Laatste update: 08:51
26

KAA Gent is met 0 op 6 en een doelsaldo van -4 (1-5) slecht begonnen aan Play-Off 1. Er wordt wat betreft de titelstrijd dan ook niet langer rekening gehouden met de Buffalo's. Tijd voor manager Michel Louwagie om zijn beklag te doen over het speelschema.

Louwagie laat in aanloop naar de verplaatsting richting Racing Genk (zaterdag 20u30) weten dat Gent te weinig rust krijgt in vergelijking met de rest. ''Racing Genk wordt onze derde match op zes dagen, dat is toch niet meer eerlijk? Andere ploegen krijgen twee tot zelfs drie dagen meer rust. Elke fysioloog zal je bevestigen dat één of twee dagen meer recuperatie heel belangrijk zijn", klaagt Louwagie Het Nieuwsblad.

Hij is echter nog niet klaar. "Dit zijn geen eerlijke Play-Offs. Gent wordt gewoon benadeeld. Waarom konden we Genk-Gent niet op dinsdag spelen? Andere clubs ­mogen wel op maandag spelen.''

Champions League
Spelen op aankomende dinsdag is vanwege de kwartfinales van de Champions League geen optie. De UEFA staat niet toe dat er op CL-avonden tegelijkertijd elders wordt gespeeld. Een vroeg aanvangsuur op een doordeweekse dag was vanwege de supporters en tv-zenders waarschijnlijk dan weer geen optie voor de kalendercommissie.

Bekijk hier het volledige schema voor Play-Off 1