'Anderlecht zal doorduwen voor Mbokani, speler zelf zegt geen neen tegen rentree'

'Anderlecht zal doorduwen voor Mbokani, speler zelf zegt geen neen tegen rentree'

06-04-2019 07:31
23

Dieumerci Mbokani beschikt over een aflopend contract bij Royal Antwerp en wordt recent steeds nadrukkelijker gelinkt aan een terugkeer naar Anderlecht. Het Nieuwsblad verwacht dat de interesse in de Congolese spits concreet gaat worden.

Het Laatste Nieuws schrijft dat de sportieve kopstukken van Anderlecht overtuigd zijn dat de 33-jarige Mbokani de laatste jaren niet aan kwaliteit heeft ingeboet. 'Het heeft er alle schijn van dat ook voor Michael Verschueren (sportief directeur, nvdr.) de pro's meer doorwegen dan de contra's en dat hij straks doorduwen zal. Ook al omdat Ivan Santini voorlopig niet voldoet, Yannick Bolasie straks terug naar Engeland moet en Nany Dimata met blessures sukkelt.'

Mbokani zelf zou ook open staan voor een rentree op het oude nest. 'Mbokani zegt in elk geval niet neen tegen een derde passage in het Astridpark. Hij woont in Brussel, waar hij zijn zoontjes Bradley en Jess zelf naar de training kan brengen bij RWDM. En Anderlecht voelt aan als zíjn club', klinkt het.

Blindelings
Ariël Jacobs, die Mbokani in 2011/12 onder zijn hoede had in het Astridpark, zou 'Dieu' afgelopen zomer al hebben gestrikt. "Los van zijn sprintsnelheid is Dieu net béter geworden - meer aanwezig. De tegenstanders hebben schrik van hem. Anderlecht zou hem kunnen gebruiken. Mocht ik beslissen, ik pakte hem blindelings. Ik ken er het fijne niet van, maar voor mij is het onbegrijpbaar dat Anderlecht hem niet tekende."

Lees ook: Bölöni over interesse Anderlecht in Mbokani: ''Ik vind het niet correct''