Makelaarskosten rijzen de pan uit in de Premier League: record weer verbroken

Makelaarskosten rijzen de pan uit in de Premier League: record weer verbroken

05-04-2019 17:15
4

Premier League-clubs hebben dit seizoen meer dan driehonderd miljoen euro overgemaakt naar spelersmakelaars, een nieuw record. De uitgaven zijn met ongeveer 57 miljoen gestegen ten opzichte van een jaar eerder, meldt Transfermarkt.

Opvallend is dat de Engelse clubs in totaal juist minder uitgaven aan spelers in 2018/'19 dan een seizoen eerder: 2,17 miljard om 1,65 miljard. Liverpool spant de kroon. De club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum maakte liefst 51 miljoen over naar zaakwaarnemers. Chelsea (31 miljoen) en Manchester City (28 miljoen) volgen op respectabele afstand. Manchester United is de nummer vier (24 miljoen) voor het Everton van directeur Marcel Brands (22 miljoen).

De uitgaven in de Jupiler Pro League aan makelaars steken schril af bij de Premier League-cijfers. Eerder werd bekend dat de Belgische clubs in totaal liefst 48,6 miljoen euro hebben uitgekeerd aan zaakwaarnemers. Vorig jaar verdween er 41,9 miljoen euro in de zakken van de makelaars. Een stijging van bijna twintig procent.