'Ik kan echt niet wachten om over vijf of zes jaar te stoppen met voetbal'

'Ik kan echt niet wachten om over vijf of zes jaar te stoppen met voetbal'

05-04-2019 11:45
3

Danny Rose is helemaal klaar met het racisme dat hij regelmatig meemaakt. De linksback van Tottenham Hotspur en de nationale ploeg van Engeland kan niet wachten om de voetbalwereld de rug toe te keren.

Rose en zijn ploeggenoten waren onlangs het slachtoffer van racistische spreekkoren tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland in Montenegro. Het land is aangeklaagd door de UEFA, maar de Engelse international verwacht geen zware straf. "Ik hou mezelf voor dat ik nog vijf of zes jaar te gaan heb in de voetballerij. Ik kan echt niet wachten om te stoppen", zegt Rose tegen de BBC.

"Ik zie hoe er op dit moment wordt omgegaan met racisme op de tribune... Het is pure politiek", vervolgt Rose, die tegen Montenegro niet van het veld wilde lopen. "De bondscoach (Gareth Southgate, red.) had me gesteund, maar ik wilde gewoon de drie punten pakken en zo snel mogelijk naar huis. Natuurlijk hoop ik op een zware straf, maar het stopt niet als landen een bedrag moeten betalen dat ik uitgeef op een avondje uit in Londen."