Anderlecht heeft zijn systeem aangepast, daar hadden wij het moeilijk mee

"Anderlecht heeft zijn systeem aangepast, daar hadden wij het moeilijk mee"

05-04-2019 11:00
3

Club Brugge kon donderdag winnen op het veld van Anderlecht met 2-3. Mats Rits stond opnieuw in de basis en was bijzonder tevreden met de historische zege.

"We maakten het verschil met onze mentaliteit", reageert hij op de officiële website. "In de eerste helft speelden we vrij goed en creëerden we ook doelgevaar. Misschien hadden we daar een extra doelpunt moeten maken. Maar dat gebeurt niet en dan gaan we met 0-2 de rust in. Een ideaal scenario voor ons."

Daarna ging het een stuk moeilijker voor Club. "Na dertig minuten in de eerste helft had Anderlecht zijn systeem aangepast met vijf achterin en daar hadden we het moeilijk mee in de tweede helft. We kwamen niet meer aan ons spel toe en waren te zwak. Maar zo’n wedstrijden moet je ook winnen en op mentaliteit hebben we ons erdoor geknokt. Met een mooi stukje talent van Arnaut (Danjuma, red.), die het knap afmaakte."

Die tweede helft moet een les zijn. "Anderlecht maakte het ons na de rust moeilijk met veel bewegende mensen, middenvelders naar buiten en andersom en dan is er heel veel communicatie nodig. Dat hadden we soms te weinig. Ik had wel vertrouwen in een goede afloop na de rust want dan is het knokken en alles geven."