Rutten staat bij Anderlecht niet veel hoger dan de materiaalman

"Rutten staat bij Anderlecht niet veel hoger dan de materiaalman"

05-04-2019 10:00 Laatste update: 10:34
174

Anderlecht verloor donderdag voor de eerste keer in 21 jaar thuis van Club Brugge (2-3). Het elftal van Fred Rutten speelde een uitstekende tweede helft, maar Hugo Camps betwijfelt of dat Rutten nog kan redden.

"Ik voel mee met Rutten", verklaart hij in Het Laatste Nieuws. "Zijn statuut bij Anderlecht ligt niet veel hoger dan dat van materiaalman. Daarom staat hij ook zo vaak in zichzelf te praten, op het oefencomplex in Neerpede."

"Een dag voor de clash citeerde Fred Rutten de uitbater van zijn tankstation: 'In de Play-Offs kan het iedere week veranderen.' Mooi toch dat de coach van Anderlecht de kleine man zoveel gezag toekent. Die heeft kennelijk meer verstand van voetbal dan technisch directeur Frank Arnesen. Met de Deen botert het niet. 

Rutten kan geen stempel drukken, vindt Camps. "De tragiek van Rutten is dat zijn kennis er niet toe doet. Het moet bij peptalk blijven, en hij kan mooi op de vingers fluiten. Maar als zijn mening over Anderlecht-Club wordt gevraagd, mag hij oeverloos improviseren. Of liever, de uitbater van het tankstation aan het woord laten."