Rednic is trainer van de gekste club ter wereld, al 35(!) nieuwelingen dit seizoen

Rednic is trainer van de gekste club ter wereld, al 35(!) nieuwelingen dit seizoen

Gepubliceerd: donderdag 4 april 2019 om 19:44do 04-04-2019 om 19:44

Dinamo Boekarest is een grote naam in het Roemeense voetbal. Een standvastige club kan je het echter niet noemen. Dat is duidelijk te zien aan het aantal transfers bij de ploeg.

De Roemeense club stelde op 15 oktober Mircea Rednic (ex-Standard, Gent en Moeskroen) aan als de nieuwe trainer. Hij moest de club terug bovenaan het klassement brengen. Dat is niet meteen gelukt. Na 26 speeldagen staat Dinamo Boekarest op een tiende plek.

Makkelijk heeft Rednic het echter niet. Hij moet namelijk wekelijks gissen naar zijn beschikbare spelers. Het zou zomaar kunnen dat hij de ene week wel kan rekenen op een speler en die de andere week verkocht wordt.

Veel vertrekkers én veel nieuwkomers
Zo trok de club dit seizoen maar liefst 35(!) spelers aan. Daar zitten ook enkele bekende namen bij. Onder andere Reda Jaadi (ex-Antwerp), Kino Delorge (ex-KRC Genk), Anathanasios Papazoglou (ex-KV Kortrijk), Damien Dussaut (ex-STVV), Parfait Mandanda (ex-Charleroi) en Teddy Mézage (ex-Moeskroen) werden aangetrokken.

Heel wat van die spelers werden ook al snel bedankt voor bewezen diensten. Zo werd het contract van Delorge ontbonden, trok Teddy Mezage naar Hapoel Raanana in Israël en werd Adam Nemec (ex-KRC Genk) verkocht aan Pafos FC uit Cyprus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws