'Verdedigend Standard' kan Degryse niet bekoren, aanpak Preud'homme smaakt niet

'Verdedigend Standard' kan Degryse niet bekoren, aanpak Preud'homme smaakt niet

04-04-2019 18:18
16

Standard begon Play-Off 1 met een perfect parcours. Het won twee keer en pakte een zes op zes. Toch was het spel niet helemaal overtuigend. Zo oordeelt Marc Degryse.

"Michel Preud'homme had aangekondigd dat Standard minder open deur ging houden, zowel thuis als uit. Ook in Gent was het duidelijk de bedoeling om geen ruimte weg te geven", analyseert Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Op een diefje ging Standard toch met 0-1 de rust in. Dat was een beetje bizar. Michel Preud'homme zal denken: als we op die manier efficiënt kunnen zijn, moeten we het zo maar doen", geeft Degryse aan.

Ook tegen The Great Old won Standard met een soortgelijke aanpak. "Tegen Antwerp stonden ze met die manier van spelen bij de rust 0-1 achter, nu stonden ze 0-1 voor. Die aanpak kwam er omdat Standard uit tegen de andere Play-Off 1-teams maar 1 op 15 pakte in de reguliere competitie, maar Standard speelt zo toch een beetje tegen zijn natuur."

Tegenstanders pijn doen
Degryse vindt dat Standard binnenkort toch aanvallender voor de dag moet komen. "Met Mpoku, Djenepo en Carcela beschikt het over spelers die de tegenstander pijn kunnen doen, maar zij moesten meer achter de bal lopen dan dat ze zelf initiatief konden nemen", zegt hij.

"De voorsprong van Standard was fortuinlijk en kwam niet voort uit de manier van spelen. Voor hetzelfde geld had het bij de rust 2-0 gestaan", besluit Degryse.