OFFICIEEL: Lierse Kempenzonen neemt ingrijpende beslissing, Van Kerckhoven interim

OFFICIEEL: Lierse Kempenzonen neemt ingrijpende beslissing, Van Kerckhoven interim

04-04-2019 17:01

Lierse Kempenzonen heeft een ingrijpende beslissing genomen. Het neemt afscheid van hoofdtrainer Dave De Herdt. Assistent-trainer Nico Van Kerckhoven neemt (tijdelijk) de leiding over bij de club.

Eerder dit seizoen moest de club als afscheid nemen van Urbain Spaenhoven, die niet over het juiste UEFA-trainersdiploma beschikte. Aangezien de club daardoor geen licentie zou kunnen krijgen voor 1B, besloot Lierse om afscheid te nemen van de trainer. Nu doet het dat ook met De Herdt.

De nederlaag van Lierse Kempenzonen tegen Rupel Boom was de druppel die de emmer deed overlopen bij het bestuur van de club.'Het verbreken van de ketting De Herdt-Spaenhoven  was slecht voor de magie in de spelersgroep', schrijft Lierse Kempenzonen op haar website.

'We willen Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven bedanken voor het geleverde werk, zonder hen had de club niet gestaan waar die nu staat', aldus Lierse Kempenzonen. Assistent Van Kerckhoven krijgt tijdelijk de leiding over de club. Het bestuur voert momenteel gesprekken met nieuwe kandidaat-trainers.