Tielemans over verschil tussen Leicester en Monaco: “Ik wist dat toen ik tekende”

Tielemans over verschil tussen Leicester en Monaco: “Ik wist dat toen ik tekende”

04-04-2019 15:14 Laatste update: 15:24
3

Bij AS Monaco kon Youri Tielemans in het begin van het seizoen niet schitteren. In de winter trok Tielemans op huurbasis naar de Premier League. Bij Leicester City voelt de Rode Duivel zich weer helemaal op zijn gemak.

Donderdag was Tielemans te gast bij Matchday Minus Two. Daar kreeg onze landgenoot de vraag of er een verschil is tussen de Ligue 1 en de Premier League. "Zeker wel", gaf Tielemans aan. "In de Premier League moet je volledig fit zijn en op elk moment klaar zijn om te lopen. Wanneer je de bal hebt, moet je weer dan je techniek aanspreken. In Frankrijk is dat niet zo."

Wijze les van trainer
Daarna kreeg Tielemans een compliment over zijn passes. "Ik heb de voorbije jaren veel geleerd. Sinds mijn zestiende ben ik al prof en heb al heel wat trainers gehad. Eentje vertelde mij: als jij de bal hebt, laat hem dan gaan. Als er spelers rond mij lopen, is dat een pak eenvoudiger. Met Jamie Vardy klikt het dan ook."

"Vardy en de andere jongens lopen veel. Dat helpt echt. Onze manager Brendan Rodgers vraagt veel van zijn spelers. Hij hamert op looplijnen, maar dat levert ook op. Voor elke wedstrijd nemen we tot in de puntjes door waar iedereen moet lopen."

In de Premier League probeert Tielemans aan zijn statistieken te werken. "Tegen Burnley gaf ik een assist, maar hij week af en kreeg hem niet. Dat vond ik jammer. Bij mijn eerste goal was ik Vardy dan weer heel dankbaar. Hij kon zijn honderdste treffer maken, maar gaf mij de bal. Scoren voor eigen publiek is zo mooi. Bij Leicester leven de fans voor het voetbal. In Monaca is dat niet het geval. Ik hou van deze ambiance. Toen ik bij Monaco tekende, wist ik natuurlijk dat ook."

Lees ook: 'Leicester droomt van transfer Tielemans en wil recordbedrag neertellen'