Mundo Deportivo: 'FC Barcelona heeft revelatie van Willem II in beeld'

Mundo Deportivo: 'FC Barcelona heeft revelatie van Willem II in beeld'

04-04-2019 11:21
3

Een bijzondere claim van El Mundo Deportivo: Alexander Isak heeft zich in de kijker gespeeld bij FC Barcelona. De Zweedse spits maakt sinds de winterstop veel indruk bij Willem II.

Barcelona scout nadrukkelijk in de Eredivisie en ziet Isak naar verluidt als een speler 'om rekening mee te houden'. De negentienjarige aanvaller wordt in de tweede seizoenshelft door Willem II gehuurd van Borussia Dortmund en dat is een schot in de roos: in tien Eredivisie-optredens was hij goed voor tien doelpunten.

Dortmund is volgens El Mundo Deportivo bereid om te luisteren naar biedingen op Isak. De spits zou niet meer geloven in een doorbraak in Duitsland. Barça heeft hem daarom weer op het lijstje gezet. Twee jaar geleden werd de Catalaanse grootmacht ook al met Isak in verband gebracht, maar hij gaf destijds de voorkeur aan Dortmund, dat acht miljoen euro betaalde.

Isak was de laatste dagen goed voor liefst vijf doelpunten en twee assists namens Willem II. "Ik heb nog nooit met zo'n complete speler gewerkt", zei trainer Adrie Koster woensdag tegen het Brabants Dagblad. "Hij heeft alles: snelheid, overzicht, techniek en scorend vermogen."