Preud’homme houdt Standard scherp: “Bij momenten waren we te passief”

Preud’homme houdt Standard scherp: “Bij momenten waren we te passief”

04-04-2019 08:44
11

Standard Luik is met een zes op zes uitstekend begonnen aan Play-Off 1. Coach Michel Preud’homme reageerde na afloop voor de camera van Play Sports.

Standard had het niet gemakkelijk met KAA Gent. “Ik had vooraf tegen mijn spelers gezegd dat we bij momenten zouden afzien vandaag en dat is ook wel gebeurd. Maar we zijn gefocust gebleven, zeker op stilstaande fases. En dat was vandaag toch wel cruciaal.”

“Uitwedstrijden in Play-Off 1 zijn altijd moeilijk en daarom is deze zege belangrijk”, vervolgt Preud’homme. “Je moet kunnen afzien op verplaatsing, wij hebben vandaag iets té veel afgezien, en daarnaast komt het erop aan om toe te slaan op de belangrijke momenten. Dat hebben we gedaan.”

De oefenmeester vond zijn manschappen soms te passief. “Ik had gevraagd om als een hecht blok te spelen, maar bij momenten waren we te passief. Daardoor hebben we toch wat te veel kansen weggegeven, zeker in de eerste helft. Daar moeten we lessen uit trekken.”

De volgende tegenstander is Club Brugge. “We doen nu wel al beter dan in de reguliere competitie, ook omdat we een beetje meeval hebben gehad. Nu volgt weer een moeilijke verplaatsing naar Club Brugge - ik weet hoe het is om daar te spelen”, besluit Preud’homme.