Kean racistisch bejegend: 'Geef de daders een levenslang verbod'

Kean racistisch bejegend: 'Geef de daders een levenslang verbod'

03-04-2019 11:34

Juventus-trainer Massimiliano Allegri vindt dat Moise Kean anders had moeten reageren na zijn doelpunt van dinsdagavond tegen Cagliari. De aanvaller provoceerde het publiek van Cagliari, dat de aanvaller daarvoor al racistisch bejegende. De trainer is wel van mening dat de daders hard gestraft moeten worden.

Na het juichmoment van Kean ging de harde kern van Cagliari alleen maar meer los. "Hij had niet op die manier moeten reageren", stelde Allegri na afloop. "Hij is jong en moet leren, maar bepaalde dingen vanuit het publiek moet je ook niet willen horen", vond hij.

Kean plaatste na de wedstrijd zelf een foto op Instagram, begeleid door de tekst 'de beste manier om op racisme te reageren'. Ondanks de kritiek aan het adres van Kean, stelde Allegri dat racisme hard moeten worden aangepakt. "Ik heb niets vanuit het publiek gehoord, want ik focuste me op de wedstrijd. Je moet heel intelligent zijn om met dit soort situaties om te gaan en mensen niet provoceren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dat de reactie van het publiek rechtvaardigt."

Allegri vindt dat daders hard moeten worden aangepakt. "Het is altijd zo dat idioten die domme dingen doen het voor de rest verpesten. Ik denk niet dat het helpt om er altijd maar over te praten. Het spel stilleggen werkt ook niet, want niet iedereen in het stadion deed het. We moeten camera's gebruiken, de daders opsporen en ze straffen. Identificeer ze en geef ze geen verbod voor een of twee jaar, maar voor het leven. We hebben de techniek en het kan als de autoriteiten het willen."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The best way to respond to racism 🦍 #notoracism 🚫

Een bericht gedeeld door K M B 9 🦍 (@moise_kean) op