Anderlecht en Club Brugge krijgen slecht blessurenieuws in aanloop naar topper

Anderlecht en Club Brugge krijgen slecht blessurenieuws in aanloop naar topper

03-04-2019 08:45 Laatste update: 09:01
15

Donderdagavond staat het altijd beladen duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op de agenda. Zowel Fred Rutten als Ivan Leko kunnen nog steeds niet over een volledig fitte kern beschikken. Beide coaches kampen voornamelijk met defensieve zorgen.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Bij Club Brugge raakt Benoît Poulain nog steeds niet fit. De Fransman miste al de openingswedstrijd tegen KAA Gent, maar ook de topper in Anderlecht komt voor de centrale verdediger te vroeg.

Poulain werkt individueel aan een terugkeer, maar weer meetrainen met de groep zit er nog niet in. Het is nog niet zeker of de Fransman wél fit geraakt voor Standard, komende maandag. Daarnaast kan Leko ook geen beroep doen op Thibault Vlietinck (heup) en Matej Mitrovic (enkel).

Kara out, Sanneh in?
Bij Anderlecht dreigt Rutten dan weer geen beroep te kunnen doen op Kara Mbodji. De Senegalees kampt met pijn en trainde dinsdag niet mee met de groep. De bonkige verdediger is hoogst twijfelachtig voor de ontvangst van Club Brugge.

Indien Kara niet fit raakt, wordt Bubacarr Sanneh in de basiself verwacht. Verder traint Landry Dimata, zij het met een stevig ingepakte knie, wel mee met de groep. De wedstrijd van donderdag en die van komende zondag tegen Antwerp FC komen wel nog te vroeg voor de aanvaller.