Ongekend: Barcelona voorkomt nederlaag bij Villarreal na bizarre slotfase

02-04-2019 23:38
3

FC Barcelona is op wonderbaarlijke wijze door het oog van de naald gekropen tegen Villarreal. De Spaanse laagvlieger draaide een 0-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong, maar moest door een knotsgekke slotfase alsnog de punten delen: 4-4.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde koos er tegen Villarreal voor om een half B-elftal op te stellen. Zo begonnen Gerard Pique, Ivan Rakitic en Lionel Messi op de bank. Dat leek geen problemen op te leveren, want Barcelona stond al na zestien minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na twaalf minuten scoorde Coutinho en vier minuten later was Malcom trefzeker.

Villarreal kwam vrij snel weer terug in de wedstrijd door de Nigeriaan Samuel Chukwueze. Na rust maakte de nummer zeventien van Spanje gelijk door Karl-Toko Ekbami, die Marc-André Ter Stegen volledig verraste en de comeback compleet maakte. Door de gelijkmaker moest Messi alsnog van de bank komen om erger te voorkomen. Dat lukte in eerste instantie niet. Sterker nog, nadat Messi in was gebracht, kwam Villarreal via Iborra zelfs op 3-2.

Barcelona drukte en drukte, maar leek tien minuten voor tijd de genadeklap om de oren te krijgen. Santi Cazorla stuurde Carlos Bacca met een geniale steekpass weg. Bacca omspeelde Ter Stegen en maakte de 4-2. Alles wees op de eerste competitienederlaag van Barcelona sinds november vorig jaar, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Messi mocht in de 91e minuut aanleggen voor een vrije trap en schoot die onberispelijk binnen.

Suárez voorkwam in de allerlaatste minuut een nederlaag door de 4-4 uit een hoekschop binnen te jagen.