Ronaldo-loos Juventus lijdt geen centje pijn en heeft met Kean nieuwe uitblinker

02-04-2019 23:03
1

Juventus heeft ook de tweede wedstrijd zonder Cristiano Ronaldo in winst omgezet. Op bezoek bij Cagliari werd er met 0-2 gewonnen en wederom vervulde toptalent Moise Kean een hoofdrol bij de Oude Dame.

Nadat Martin Caceres na tien minuten een grote kans op de openingstreffer liet liggen opende Leonardo Bonucci na 22 minuten spelen wél de score. De sterke verdediger van Juventus kopte een prima hoekschop van Federico Bernardeschi onhoudbaar tegen de touwen en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong. Juventus had weinig te duchten van Cagliari, dat voornamelijk verdedigde en in de eerste helft een aantal keer goed wegkwam. Zo kopte Moise Kean van dichtbij net over.

Kean pakte in de tweede helft wel de hoofdrol. Met nog een kwartier op de klok miste de jonge aanvaller nog een grote kans, maar vijf minuten voor tijd besliste hij het duel alsnog. Rodrigo Bentancur bood het talent een niet te missen kans, waarna Kean scoorde en daarmee voor de vierde wedstrijd op rij zijn naam op het scoreformulier zag verschijnen.

Door de 0-2 overwinning staat Juventus nu achttien punten voor op Napoli, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen in Italië en de Oude Dame lijkt de Scudetto dan ook niet meer te kunnen ontgaan. Aanstaande zaterdag speelt Juventus in de competitie tegen AC Milan, waarna het woensdag in de Johan Cruijff Arena zal aantreden tegen Ajax.