Leander Dendoncker helpt Wolverhampton voorbij United en Lukaku

02-04-2019 22:45 Laatste update: 22:57
3

Manchester United heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer had met een overwinning bij Wolverhampton Wanderers de felbegeerde vierde plaats over kunnen nemen van Tottenham Hotspur, maar United ging met 2-1 onderuit. Het team van Leander Dendoncker won zo van dat van Romelu Lukaku.

Wolverhampton maakte het dit seizoen al veel topploegen in de Premier League lastig en speelde in de heenwedstrijd op Old Trafford al gelijk tegen Manchester United. Dat leken The Red Devils deze keer te willen voorkomen, want in de eerste helft zette Scott McTominay United op voorsprong met een lage schuiver in de verre hoek. De ploeg van Solskjaer kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want twaalf minuten later was het alweer gelijk. Diogo Jota rondde van dichtbij af: 1-1.

Die gelijke stand bleef lang op het scorebord staan, maar in de tweede helft gooide United zijn eigen ruiten in. Ashley Young kreeg binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee keer geel, waardoor Wolves in overtal kwam en op jacht ging naar de overwinning. In de slotfase kwam de zege er ook voor de thuisploeg. Een bijzondere scrimmage leverde een eigen doelpunt op van Chris Smalling, die werd gehinderd door een erg sterk spelende Leander Dendoncker. Zo laat United kostbare punten liggen in de strijd om plaats vier. Tottenham en Chelsea kunnen woensdag profiteren van het puntenverlies van de concurrent.