Doelpuntenkermis in Play-Off 2: Kortrijk zet sterke start verder

02-04-2019 22:33 Laatste update: 22:55

Ook in Play-Off 2 stonden er dinsdagavond enkele wedstrijden op het programma. En die bewezen dat Play-Off 2 niet noodzakelijk een saaie boel moet zijn.

Waasland-Beveren - KV Kortrijk 2-3

Het was wachten tot na rust op het eerste doelpunt. Het is Hines-Ike die Kortrijk in de 57e minuut met een heerlijke volley op voorsprong brengt. Twee minuten later deed Avenatti op bijna even mooie wijze hetzelfde. In het slot maakte Milosevic de aansluitingstreffer met een knappe omhaal.  In de 92e minuut maakte Gent-huurtling Andrijasevic er zelfs nog 2-2 van. Beveren dacht een punt te kunnen thuis houden, maar in minuut 93 maakte Koita de winning goal voor de bezoekers.

Cercle Brugge – Zulte-Waregem  3-3

Mercier bracht Cercle Brugge in de 12e minuut met een vrije trap op voorsprong. Iets voor het half uur kon de Fauw na een hoekschop Zulte-Waregem op gelijke hoogte brengen. Nog voor rust kon Zulte op voorsprong komen. Het was Plettinckx die zijn eerste profdoelpunt maakte. Ook het vierde doelpunt viel na een standaardsituatie. Delacourt bracht Cercle Brugge op gelijke hoogte. In de slotminuut was het Gakpe die Cercle op strafschop op voorsprong bracht. Nog was het niet gedaan, want in de 94e minuut maakte Hamdi Harbaoui er nog 3-3 van.

Moeskroen – Union Saint Gilloise 0-2

Moeskroen kan de sterke reeks uit de reguliere competitie niet voortzetten. Na de nederlaag tegen Kortrijk verloor het ook van Union. Selemanie en Ferber waren de doelpuntenmakers van dienst.