Arsenal wint verdiend van Newcastle, passeert Tottenham en staat derde

01-04-2019 23:21

Arsenal is de nieuwe nummer drie van de Premier League na een 2-0 overwinning op Newcastle United. Aartsrivaal Tottenham Hotspur, dat zondag met 2-1 van Liverpool verloor, is op de ranglijst gepasseerd.

De zege van Arsenal op Newcastle is verdiend. Newcastle maakte in het Emirates Stadium weinig aanstalten om het Arsenal moeilijk te maken en speelden zeer verdedigend. De Londenaren kregen de grootste mogelijkheden en leken op voorsprong te komen via Aaron Ramsey, maar zijn treffer na veertien minuten werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na een half uur kon Ramsey alsnog juichen. De middenvelder, die na dit seizoen naar Juventus vertrekt, kreeg de bal voor zijn voeten na een mislukte actie van Alexandre Lacazette en schoot raak: 1-0. Newcastle kreeg vervolgens een grote kans op de gelijkmaker.

Arsenal creëerde in de tweede helft weinig kansen op de 2-0, maar ondanks dat kwam de zege nauwelijks in gevaar. In de slotfase maakte Lacazette er 2-0 van door weifelend optreden van de Newcastle-verdedigers af te straffen. De ploeg van Unai Emery heeft als nummer drie een voorsprong van twee punten op Tottenham en Manchester United.