Zulj valt steeds weer door de mand: De beste Stanciu was straffer

Zulj valt steeds weer door de mand: "De beste Stanciu was straffer"

01-04-2019 22:55 Laatste update: 23:03
19

Na één speeldag in de Play-Offs mag RSC Anderlecht de titeldroom min of meer definitief opbergen. Tegen KRC Genk maakten de Brusselaars weinig klaar. Beoogde spelmaker Peter Zulj kwam opnieuw niet uit de verf, zag ook het panel van Extra Time.

"Hij heeft een goeie traptechniek", opent Marc Degryse nog positief. "Hij had nog wel twee goede corners, maar goed, dat is vanuit stilstand. Dit weekend zei hij iets over Vanaken: "Van die lange van Club Brugge ben ik niet onder de indruk". Ja, hallo ... Anderlecht is hem ook maar op het spoor gekomen omdat ze gehoord hebben dat hij de beste speler van Oostenrijk was, niet door de scouting", is Degryse streng.

"Je ziet wel in zijn balbehandeling dat hij een goede voetballer is", nuanceert ook Peter Vandenbempt. "Het verschil met Trebel is dat Trebel het spel van Anderlecht veel energieker maakt. Niet alleen door meer tempo, maar ook vuur brengen, hoger aanjagen."

Filip Joos maakt een andere vergelijking. "Ook de beste Stanciu was straffer dan de beste Zulj. Die had meer die versnelling. Het bizarre is wel dat die jongen verkozen is tot beste spelers in Oostenrijk. Als je dan Salzburg ziet voetballen, is dat toch niet niks", verwijst Joos naar de ploeg die Club Brugge uit de Europa League kegelde.