Buitenkans voor topclubs? Awoniyi blijft maar wachten op werkvergunning

Buitenkans voor topclubs? Awoniyi blijft maar wachten op werkvergunning

01-04-2019 19:00
1

Taiwo Awoniyi droomt al een hele poos om aan te slag te kunnen bij Liverpool. De spits wordt momenteel door Moeskroen gehuurd van de Engelse topclub. Het dreigt ook bij dromen te gaan blijven voor Awoniyi.

De 21-jarige spits krijgt maar geen werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk en kan dus ook niet aan de slag gaan voor Liverpool. "Het doet bijzonder veel hartzeer dat ik al vier jaar een werkvergunning probeer te krijgen", zegt hij bij BBC Sport.

"Na het einde van dit seizoen keer ik terug naar Liverpool om alles te bespreken. Iedereen weet hoe belangrijk een werkvergunning is en dat je moet spelen voor je nationale ploeg om eentje te krijgen. Als God zegt dat het zal gebeuren, dan zal het gebeuren. Maar als dat niet zo is, moet ik verder gaan met mijn leven en carrière."

Awoniyi is momenteel international voor de U23 van Nigeria, maar krijgt geen basisplek bij de A-ploeg. "Je kan alleen maar wachten op je kans en je dan zien te bewijzen", voegde Awoniyi er nog aan toe. 

Door het gebrek aan een werkvergunning kunnen Belgische topclubs mogelijk profiteren. Zo raakte al bekend dat Liverpool Club Brugge en Standard heeft gecontacteerd om de spits mogelijk voor één seizoen over te nemen.