Play-Off 2A: Sint Truiden begint met thuisoverwinning tegen Charleroi

31-03-2019 16:26 Laatste update: 16:27

Sint Truiden heeft zijn eerste thuiswedstrijd in Play-Off 2 gewonnen. De Kanaries versloegen Sporting Charleroi op eigen veld met 3-1 dankzij twee doelpunten diep in de tweede helft.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de bezoekers uit Charleroi. Na amper tien minuten kwamen de Zebra's uit het niets op voorsprong. Bruno bereikte slim Morioka, die ijzig kalm de 0-1 naast Steppe in doel deponeerde. STVV reageerde meteen en creëerde enkele kansjes, maar het ontnapte halfweg de eerste helft toen Perbet en Nurio van dichtbij misten.

Kort voor de rust was alles toch te herdoen. De Sart vond Kamada en die schoof de 1-1 door de benen van Penneteau. Na de onderbreking was STVV doorlopend de betere ploeg, maar de kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Pas tien minuten voor affluiten kon invaller Ceballos een knappe actie aan de eerste paal afronden.

Charleroi kon niet meer reageren na de 2-1. De wedstrijd werd helemaal beslist door een andere invaller. Sylla maakte in de absolute slotfase nog de 3-1 na een geweldige voorbereidende actie van Kamada.