'Het volstaat om de markwaarden van Racing Genk en Anderlecht te vergelijken'

'Het volstaat om de markwaarden van Racing Genk en Anderlecht te vergelijken'

31-03-2019 15:20
15

Racing Genk was zaterdagavond een flinke maat te groot voor Anderlecht: 3-0. Bij Het Nieuwsblad is men niet eens verwonderd door deze uitslag.

'Het volstaat om de marktwaarde van beide basisploegen even naast elkaar te zetten. Volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt.de startte RSCA gisteren met een ploeg die 45,2 miljoen euro waard was. Racing Genk stelde een ploeg van 75 miljoen op', klinkt het.

De krant denkt dat Anderlecht-voorzitter Marc Coucke met jaloezie naar Genk zal hebben moeten gekeken. 'Bovendien was Yannick Bolasie met zijn 14 miljoen de duurste Brusselaar, maar die behoort Anderlecht niet eens toe. Van goudklompjes als Berge (17 miljoen), Trossard (14 miljoen), Malinovsky (10 miljoen) of Maehle (8 miljoen) kan Anderlecht alleen maar dromen. Dat moet toch steken bij Marc Coucke.'

Geen kandidaat
Voor de titel wordt er dan ook geen rekening gehouden met Anderlecht. 'Voor wie nog hoop had: vergeet het. Dit Anderlecht is nooit een titelkandidaat geweest. RC Genk is dat des te meer. RSCA kreeg voetballes van de Limburgers en telt weer negen punten achterstand. De Brusselaars spelen gewoon een niveau lager. En donderdag wacht Club Brugge al', besluit men.