'Coucke gaf Trebel een miljoenensalaris om hem uit de handen van Porto te houden'

'Coucke gaf Trebel een miljoenensalaris om hem uit de handen van Porto te houden'

31-03-2019 14:25
8

Adrien Trebel stond afgelopen zomer op het punt om Anderlecht te verlaten. Trebel had immers een akkoord met FC Porto. Marc Coucke ging heel ver om Trebel in het Astridpark te houden. Het Laatste Nieuws reconstrueert de zeer opmerkelijke situatie aan de onderhandeltafel.

Trebel valt volgens Het Laatste Nieuws meteen met de deur in huis. ''Doe geen moeite. Ik ben uitgekeken op Anderlecht. Ik wil weg.'' Coucke zou vervolgens rap zijn gaan bieden. Zelfs Trebel's zaakwaarnemer Mogi Bayat zou met open mond naar onderstaand gesprek hebben zitten kijken.

Coucke: ''Je moet blijven. Ik bied je een brutoloon van twee miljoen euro.''
Trebel: ''Het heeft geen zin. Ik heb een akkoord met Porto.''
Coucke: ''2,5 miljoen euro!''
Trebel: ''Neen... Dit wordt stilaan belachelijk.''
Coucke: ''Drie miljoen euro! Komaan!''

Geen waar voor het geld
De Franse middenvelder gaat alsnog overstag. Hij blijft. Sindsdien heeft Coucke nog geen waar voor zijn geld gekregen. 'Eerst sukkelde hij met de buikspieren, sinds de stage in Spanje houdt de knie hem langs de kant. Maar meer dan die blessures zorgt Trebels houding voor ergernis in het Astridpark: hij liet tot dusver geen moment onbenut om zijn liefde voor de controversiële Bayat uit te schreeuwen, ze gingen zelfs samen lachend op de eretribune zitten. Als er nu één iets is wat Coucke niet graag ziet...', besluit Het Laatste Nieuws.