Guyot (Cercle) furieus na nederlaag bij Union: ''Ik moet opletten wat ik zeg''

Guyot (Cercle) furieus na nederlaag bij Union: ''Ik moet opletten wat ik zeg''

31-03-2019 09:45
6

Cercle Brugge hoopt bij de start van Play-Off 2 het tij te keren, nadat het nog niet wist te winnen in 2019. De ontmoetingen bij Union Saint-Gilloise liep echter uit op een deceptie. Cercle verloor met 3-1 van de club uit 1B. Tot grote boosheid van coach Laurent Guyot.

"Mijn gelaatsuitdrukking drukt zelfs niet uit wat ik denk. Ik moet opletten dat ik zo kort na het laatste fluitsignaal geen dingen zeg, waar ik later spijt van zou kunnen krijgen'', citeerde Sporza zijn eerste reactie na afloop.

Guyot was erg kritisch richting zijn spelers. "Wat ik vandaag gezien heb was onvoldoende en leek zelfs op een gebrek aan respect. We zitten al een hele poos in een negatieve spiraal en we geraken er niet uit. Dan moet je je op een bepaald moment vragen beginnen te stellen. Aan het einde van een kampioenschap sta je altijd op de plaats die je verdient."

De Franse oefenmeester mist vooral inzet bij zijn ploeg. "Het lijkt wel alsof mijn spelers niet meer over strijdlust beschikken.'' Guyot kondigde daarom maatregelen aan. ''De trainer is altijd verantwoordelijk en ik schuw die verantwoordelijkheid niet, maar ik accepteer niet hoe we voor de dag zijn gekomen.''