Oostende met 10 man ten onder, Union wint, Zulte en Waasland-Beveren gelijk

30-03-2019 22:00 Laatste update: 31-03-2019 04:10
3

In Groep B van Play-Off 2 werden zaterdagavond nog twee matchen afgewerkt. Enkel KV Oostende ging met tien man ten onder tegen Eupen in Groep A. Union won met 2-1 van Cercle Brugge en Zulte Waregem en Waasland-Beveren speelden doelpuntenloos gelijk.

KV Oostende 1-2 Eupen
Na amper vijf minuten kreeg de uitploeg al een strafschop na hands van Nastic. Luis Garcia kreeg de bal echter niet voorbij doelman Dutoit. Eupen kwam tien minuten later alsnog op voorsprong dankzij een doelpunt van Msakni. Na een halfuur spelen kreeg Lombaerts rood en moest KVO met tien man verder.

Vlak voor rust kwam KV Oostende toch nog op gelijke hoogte. Fernando Canesin schiet de 1-1 in de draai binnen. Na rust kwam Eupen opzetten en miste Toyokawa een grote kans. Uiteindelijk werd de druk te groot en was het Molina die met het hoofd voor de 1-2 zorgde. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.

Union 3-1 Cercle Brugge
Union toonde meteen veel zin om te voetballen. De thuisploeg kwam dan ook op voorsprong. Faiz Selemani scoorde vanop de strafschopstip. Nog voor rust verdubbelde Union zijn voorsprong. Na een knappe combinatie was het Niakaté die voor de 2-0 zorgde.

Vlak na rust kwam Cercle Brugge meteen met een antwoord. Gianni Bruno scoorde via een hakballetje de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd gingen de boeken echter toe. Na een tegenaanval was het Niakaté die de 3-1 eindstand tegen de netten kon lobben.