Messi staat in slotfase op en helpt matig Barcelona langs Espanyol

30-03-2019 18:15
2

FC Barcelona heeft zich op moeizame wijze langs Espanyol weten te knokken. De wedstrijd tegen de stadsgenoot werd dankzij twee late treffers van Lionel Messi met 2-0 gewonnen.

Barcelona heeft het in uitwedstrijden bij Espanyol standaard lastig, maar ook het thuisduel verliep zaterdag zeer moeizaam. Messi bleek vanaf de eerste minuut de gevaarlijkste man van Barcelona, maar de doelman van Espanyol wist zijn doel lang schoon te houden. Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer in Camp Nou, maar ook Philippe Coutinho had moeite om het doel te vinden. Espanyol creëerde geen kans en hield alleen maar tegen. Barcelona hoopte in de slotfase van de eerste helft nog op een penalty, maar op advies van de VAR werd er doorgespeeld.

Na een vruchteloos eerste kwartier van de tweede helft begon de tijd te dringen voor Barcelona, dat weinig kansen wist te creëeren. In de slotfase stond Messi op. De Argentijn mocht op de rand van de zestien aanleggen en zag zijn vrije schop via het hoofd van een Espanyol-verdediger in het doel belanden. Espanyol kroop uit zijn hulp en probeerde een punt uit het vuur te slepen. Dat punt kwam er niet, want in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Messi er op aangeven van Malcom 2-0 van.

Barcelona heeft een voorsprong van dertien (!) punten op nummer twee Atlético Madrid, al moet de ploeg van Diego Simeone zaterdagavond nog spelen tegen Alaves. Real Madrid staat derde.