Dortmund neemt dankzij late goals van Alcacer koppositie over van morsend Bayern

30-03-2019 17:34

Borussia Dortmund heeft in de absolute slotfase de koppositie overgenomen van Bayern München. Lange tijd leken beide ploegen op een gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd schoot Paco Alcácer zijn club alsnog voorbij Wolfsburg (2-0). Tegelijkertijd kwam Bayern niet verder dan 1-1 bij Freiburg. Axel Witsel speelde 90 minuten voor Dortmund.

Freiburg - Bayern München 1-1
Binnen drie minuten keek de koploper van de Bundesliga al tegen een achterstand aan in Freiburg. Lucas Höler kopte een scherp aangesneden voorzet vanaf links knap in de verre hoek, waardoor de mannen van Niko Kovac direct in de achtervolging moesten. Dankzij Robert Lewandowski, die na twintig minuten met een knappe acrobatischea ctie het net vond, werd de stand nog in de eerste helft gelijk. In de tweede helft beukte Bayern op de poort in de hoop op een winnende goal, maar die goal kwam niet meer.

Borussia Dortmund - Wolfsburg 2-0
Door het puntenverlies van de concurrent uit München kon Borussia Dortmund de koppositie weer overnemen. Op eigen veld probeerde Dortmund met man en macht om aan een doelpunt te komen, maar Jadon Sancho en Paco Alcacer benutten de grote kansen die zij kregen niet. Ook Wolfsburg liet zich niet onbetuigd. Een schot van Wout Weghorst na een half uur werd gepareerd door Dortmund-keeper Bürki. In de slotfase joeg de thuisploeg op een goal, maar lange tijd leek de jacht tevergeefs. In de slotfase maakte Paco Alcacer toch het verschil. In blessuretijd scoorde de Spanjaard uit een directe vrije trap en drie minuten later gooide Alcacer het duel met zijn tweede goal in het slot. Met zijn goals schoot hij Dortmund naar de koppositie, waar het nu twee punten meer heeft dan Bayern.