Courtois door Zidane uit selectie Real Madrid gelaten door lichte blessure

Courtois door Zidane uit selectie Real Madrid gelaten door lichte blessure

30-03-2019 15:45 Laatste update: 15:45
6

Real Madrid neemt het komende speeldag in de Primera Division op tegen Huesca. Coach Zinedine Zidane heeft Thibaut Courtois uit de selectie gelaten door een lichte blessure. De zoon van Zizou, Luca Zidane, is zijn vervanger.

De Rode Duivel kent een moeilijke periode bij de Spaanse grootmacht. Voor de interlandbreak werd Courtois op de bank gezet door coach Zidane. De Fransman is al jaren een voorstander van Keylor Navas in doel bij De Koninklijke.

Ook met de Belgen ging Courtois zwaar de fout in tegen Rusland. Zonder gevolgen want de Rode Duivels wonnen de wedstrijd met 3-1. Ook in de Spaanse pers krijgt de sluitpost de volle laag na perikelen in zijn privéleven. Nu zit Courtois aldus ook niet in de selectie van Real door een lichte blessure.

"Courtois heeft niet kunnen trainen de voorbije dagen", wordt Zidane geciteerd door Sporza. "Hij heeft een beetje last aan de rechterdij. Het is een spierblessure. De dokters moeten nog evalueren hoelang hij out is. Waarschijnlijk gaat het maar over enkele dagen, maar ik wil geen risico's nemen met Courtois. Hij heeft al veel gespeeld en komt net terug van de nationale ploeg."