City en De Bruyne leggen druk weer bij Liverpool na eenvoudige zege op Fulham

30-03-2019 15:25

Manchester City heeft op bezoek bij Fulham geen fout gemaakt in de Engelse titelstrijd. The Citizens hadden geen kind aan de ploeg van Dennis Odoi (heel de match op de bank) en behaalden met minimale inspanning een 2-0 overwinning op Craven Cottage. Kevin De Bruyne speelde 75 minuten bij Manchester City.

Na vijf minuten was het al prijs voor de uitploeg. De jonge rechtsback Timothy Fosu-Mensah gaf de bal eenvoudig weg, waarna Sergio Aguero de bal bij City-ploeggenoot Bernardo Silva bezorgde. Die creëerde ruimte voor het schot en vond uiteindelijk de verre hoek: 0-1.

Twintig minuten later schoot degradatiekandidaat Fulham zichzelf wederom in de voet. The Cottagers, die na het ontslag van Claudio Ranieri onder leiding staan van Scott Parker, gaven via Joe Bryan het balbezit weer makkelijk weg en moesten lijdzaam toezien hoe Aguero ditmaal zelf afdrukte. De Argentijn stiftte de bal fraai over de doelman heen.

Daarmee beslisten The Citizens al na een half uur het duel op Craven Cottage, dat weinig hoogtepunten meer kende. De ploeg van Pep Guardiola domineerde, zag Kyle Walker vlak voor tijd nog op de paal schieten maar bespaarde Fulham een ruimere nederlaag. Door de 2-0 zege pakt Manchester City voorlopig wel de koppositie over van Liverpool, maar The Reds kunnen morgen met een thuiszege op Tottenham alweer lijstaanvoerder worden. Liverpool heeft dan wel één wedstrijd meer gespeeld.