'Rutten mijdt Cobbaut helemaal, verdediger denkt aan vertrek'

'Rutten mijdt Cobbaut helemaal, verdediger denkt aan vertrek'

30-03-2019 12:04 Laatste update: 12:04
14

Bij RSC Anderlecht wil men de komende jaren steeds vaker gebruik maken van de jeugd. Heel wat jonkies kregen dit seizoen ook een kans, maar toch is niet alles peis en vree bij de Brusselaars.

Onder Fred Rutten brak Yari Verschaeren wel helemaal door, maar werden ook enkele andere jonkies aan de kant geschoven. Meer bepaald Alexis Saelemaekers, Elias Cobbaut en Francis Amuzu liggen niet in de bovenste schuif van de Nederlander. Volgens La Dernière Heure denken zij dan ook na over hun toekomst bij de club.

De Waalse bron geeft aan dat het trio hun lot verbindt aan Rutten. Als de Nederlander nog een extra seizoen bij Anderlecht blijft, is het niet onwaarschijnlijk dat het trio (tijdelijk) andere oorden opzoekt.

Cobbaut en Saelemaekers hebben nog een langdurig contract bij Anderlecht, terwijl Amuzu zijn aflopende contract nog niet verlengde. Anderlecht heeft wel een optie om dat te verlengen met één seizoen, maar hoopt hem een meerjarig contract zien te ondertekenen.

Update 30/03 12u04: Volgens Het Laatste Nieuws is een vertrek van Cobbaut bij mogelijk aanblijven van Rutten een zekerheid. De verdediger heeft zijn conclusies al getrokken. Voor de wedstrijd tegen KRC Genk zit Cobbaut zelfs niet in de selectie, dit terwijl Ivan Obradovic onzeker is. Dat heeft ervoor gezorgd dat Cobbaut komende zomer zal vertrekken als Rutten toch blijft.