'Deschacht en drie anderen gaan vrijuit, geen schorsing van KBVB'

'Deschacht en drie anderen gaan vrijuit, geen schorsing van KBVB'

29-03-2019 10:30 Laatste update: 10:32
5

Olivier Deschacht, Tuur Dierckx, Laurent Henkinet en Knowledge Musona gaan vrijuit voor het gokken op voetbalwedstrijden. Het Nieuwsblad weet namelijk dat de feiten verjaard zijn. Het viertal kan niet meer gestraft worden.

De KBVB kan de vier spelers dus niet meer schorsen. Bij de Voetbalbond verjaren de feiten na twee jaar, en die termijn is al ruimschoots overschreden. Dat bevestigt Pierre Cornez, de woordvoerder van de Voetbalbond. De vier kregen wel al boetes van de Kansspelcommissie. Die lagen tussen 3.000 en 24.000 euro.

In het reglement van de KBVB staat dat het de spelers 'ten strengste verboden is, op straffe van sancties die kunnen gaan tot de schrapping opgelegd door de bevoegde bondsinstanties, deel te nemen aan weddenschappen, met als doel zich te verrijken, op de wedstrijden van de clubs van hun afdeling of andere wedstrijden waarbij hun club belang heeft'. De vier maakten zich daar schuldig aan, maar uit onderzoek is gebleken dat dat langer dan twee jaar geleden was.

De vier spelers komen dus goed weg en mogen ook volgend seizoen gewoon doorspelen. Het is echter niet duidelijk of de inmiddels 38-jarige Deschacht er nog een seizoen bijdoet.