Vrancken: 'Hoe het er nu voor staat, speelt KV Mechelen volgend seizoen in 1A'

Vrancken: 'Hoe het er nu voor staat, speelt KV Mechelen volgend seizoen in 1A'

29-03-2019 09:30
6

Op 16 maart behaalde KV Mechelen de titel in 1B, maar de twijfels blijven gezien het lopende onderzoek naar matchfixing. Wouter Vrancken hoopt dat er snel meer nieuws komt over het lot van Malinwa.

"Hoe het er nu voor staat, spelen we volgend seizoen in Eerste Klasse A", opent Vrancken bij TVL Sportcafé. De kans bestaat dat Mechelen alsnog wordt veroordeeld voor matchfixing, met de degradatie als gevolg. "Als het anders zou zijn, dan zullen we het wel horen. Ik weet zelf ook niks meer."

"Ik hoor ook de geruchten. Maar wat is er van waar?", gaat de Mechelen-trainer verder. Vrancken legt de focus al op de bekerfinale op 1 mei. "Het is nodig dat er snel duidelijkheid is. Ik bereid onze ploeg nu voor op de bekerfinale tegen AA Gent en nadien bereiden we ons voor op 1A."

Geen Plan B
Over een rampscenario wil Vrancken nog niet nadenken. De Mechelen-coach wil het nog niet te veel over zijn persoonlijke toekomst hebben. "Of ik een Plan B heb? Neen. Ik ben nu met KV Mechelen en 1A bezig en daar ligt mijn focus op."