Ex-jeugdproduct van Standard scoort 22 goals... en mag maanden niet meedoen

Ex-jeugdproduct van Standard scoort 22 goals... en mag maanden niet meedoen

28-03-2019 12:36 Laatste update: 12:50
1

In de Griekse tweede afdeling was Hugo Cuypers vorig seizoen een sensatie met 22 doelpunten. Cuypers kan nu een stap hoger zetten, maar bij zijn huidige club Ergotelis speelt hij geen minuut meer.

Ergotelis neemt het niet dat hij weigert bij te tekenen en zette hem dit seizoen niet in. "De TD zei me dat ik zonder bij te tekenen niet meer zou spelen. Ik kreeg afgelopen zomer en winter andere aanbiedingen, maar Ergotelis heeft me een jaar geblokkeerd."

In juni mag hij eindelijk weg bij Ergotelis. "Ik train dagelijks mee, maar speel geen matchen. Dat is een harde klap: sportief verlies ik een jaar, maar ik voel me nu ook meer volwassen door wat er gebeurd is. Ik zit niet in een dip. Ik ben zelfverzekerd over het komende seizoen en fysiek ben ik topfit. Ik heb zelfs met een personal coach bijgetraind."

Ondanks die 22 goals mikt Cuypers niet te hoog. "Ik ga niet zeggen dat ik meteen een basisplaats in 1A aankan. Ik heb ook een lichte voorkeur om in Griekenland te blijven voetballen, voor een eersteklasser dan. In België ben ik gewoon een jonge speler die niet doorbrak bij Standard, in Griekenland is mijn status als topschutter in tweede klasse hoger. Hier stond ik elke week in de aandacht. Dat is na een jaar niet zomaar vergeten."