Ik kreeg nooit het gevoel dat Club Brugge op mij zou rekenen

"Ik kreeg nooit het gevoel dat Club Brugge op mij zou rekenen"

27-03-2019 20:15 Laatste update: 20:25
4

Enkele jaren geleden liep het vol Belgen in de Eredivisie, maar nu is dat een pak minder. Dario Van Den Buijs speelt er wel nog en maakt furore bij Heracles Almelo. Bij Club Brugge was dat wel anders.

De verdediger stootte wel door naar de A-kern van Club Brugge, maar speelde er nooit één minuut. Hij vertrok dan maar naar FC Eindhoven. "Ik was niet ongeduldig, maar ik wilde vooral spélen. Ik had nooit het gevoel dat Club op mij zou rekenen", Sport/Voetbalmagazine.

Het begin was bijzonder moeilijk voor Van Den Buijs. "Er waren matchen waarin ik werd weggeblazen. Ik herinner me nog duels met Ralf Seuntjens, de spits van VVV-Venlo. In de lucht was ik zo goed als kansloos, maar onlangs verloor ik maar één kopduel tegen hem. In die twee seizoenen in Eindhoven ben ik slimmer én sterker geworden."

Daarna trok hij naar Heracles, waar hij nu een basisplaats heeft. In België krijgt dat heel weinig bijklank. "Vroeger zaten er heel veel Belgen in de Eredivisie, nu is het aantal basisspelers op één hand te tellen. Dat verklaart wellicht waarom de Nederlandse competitie in België zo weinig wordt gevolgd, al zitten er wel een pak jongens (37, red.) in tweede klasse."