OFFICIEEL: Bayern bevestigt recordtransfer voor Hernandez

OFFICIEEL: Bayern bevestigt recordtransfer voor Hernandez

27-03-2019 17:27
1

Bayern München heeft de komst van Lucas Hernandez afgerond. Der Rekordmeister meldt woensdag dat de 23-jarige verdediger voor liefst tachtig miljoen euro overkomt van Atlético Madrid.

Eerder werd al bekend dat de overgang van Hernández naar de Allianz Arena zo goed als rond is: vanaf komende zomer speelt de Fransman in de Bundesliga. Bayern voldoet aan de transferclausule van tachtig miljoen euro, waarmee Hernández de duurste aankoop in de clubhistorie wordt. 

"Ik ben zeer blij dat we met Lucas Hernández een van de beste verdedigers ter wereld hebben aangetrokken, een wereldkampioen bovendien. Lucas kan zowel centraal als op de linkerflank ingezet worden. Met de komst van Lucas zetten wij de rijke historie van Franse spelers bij Bayern voort. Wederom hebben we een Franse topspelers gehaald die onze ploeg gaat versterken", vertelt technisch directeur Hasan Salihamidzic.

Bij de medische keuring kwam wel een knieblessure aan het licht. Hernandez gaat spoedig onder het mes, waarna hij op tijd fit is voor de start van het nieuwe seizoen. "Dit is een grote dag in mijn carrière. Bayern München is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben enorm trots dat ik hier mag gaan spelen", zegt de verdediger. "Ik wil de mensen bij Atlético en in het bijzonder de directie, de technische staf, mijn medespelers en de fans bedanken voor twaalf geweldige jaren."