Spanje en Italië foutloos aan kop, Denemarken stunt met ongekende comeback

26-03-2019 23:14
1

Italië en Spanje hebben ook hun tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie moeiteloos in winst omgezet. De Italianen hadden in Parma geen kind aan Liechtenstein (6-0), terwijl La Roja er in Malta met een 2-0 zege vandoor ging.

Groep J: Italië wint eenvoudig, Grieken komen knap terug
Na twee speelrondes is Italië al de enige koploper in groep J. De Azzurri wonnen met 6-0 van Liechtenstein en zagen hoe naaste achtervolgers Bosnië en Griekenland met 2-2 gelijkspelen. Bij de Italianen vielen vooral de doelpunten van Fabio Quagliarella op. De 36-jarige spits trof twee keer doel en werd daarmee de oudste doelpuntenmaker voor Italië ooit. De overige goals van de ploeg van bondscoach Roberto Mancini kwamen op naam van Stefano Sensi, Marco Verratti, Moise Kean en Leonardo Pavoletti.

Ondertussen leek Bosnië in de eerste helft op rozen te zitten tegen Griekenland. Binnen een mum van tijd was het 2-0 voor de Bosniërs door treffers van Edin Visca en Miralem Pjanic, maar na een rode kaart voor laatstgenoemde in de tweede helft draaide alles om. Leidsman Danny Makkelie stuurde de middenvelder van Juventus van het veld bij een 2-1 tussenstand, want de Grieken hadden via Kostas Fortounis al de aansluitingstreffer gemaakt. In overtal scoorde Dimitris Kolovos (ex-KV Mechelen) vijf minuten voor tijd ook nog de 2-2, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een punt. Het duel tussen Finland en Armenië eindigde in een 2-0 zege voor de Finnen.

Groep F: Open strijd om plek twee achter ongenaakbare Spanjaarden
Spanje heeft door een 2-0 zege op Malta ook de tweede groepswedstrijd in poule F winnend afgesloten. Alvaro Morata schonk de Spanjaarden met twee doelpunten de zege, waardoor La Roja alleen aan kop staat. Concurrent Zweden speelde in een knotsgek duel in Noorwegen met 3-3 gelijk, waardoor zij op vier punten uit twee duels blijven steken. In dezelfde groep versloeg Roemenië Faeröer met 4-1.

Groep D: Zwitsers geven zeker lijkende overwinning uit handen
Zwitserland heeft op eigen veld een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. De Zwitsers leken probleemloos op weg naar een zege na doelpunten van Remo Freuler, Granit Xhaka en Breel Embolo, maar in de laatste tien minuten scoorden de Denen ook drie keer. Goals van Mathias Jörgensen, Christian Gytkjaer en Henrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) dompelden de Zwitsers in rouw. Ierland profiteerde van het gelijke spel, want door een 1-0 zege op Georgië nemen zij met zes punten uit twee wedstrijden de koppositie in groep D in handen.