Van Gaal haalt uit naar Manchester United: 'Hij heeft zes maanden niets gezegd'

Van Gaal haalt uit naar Manchester United: 'Hij heeft zes maanden niets gezegd'

26-03-2019 21:36 Laatste update: 21:50
5

Louis van Gaal baalt nog altijd van de manier waarop Manchester United hem bijna drie jaar geleden de wacht heeft aangezegd. De Nederlandse trainer moest plaatsmaken voor José Mourinho, nadat hij zich niet wist te kwalificeren voor de Champions League.

Van Gaal voelt zich gekwetst. "Ed Woodward (voorzitter, red.) wist dat het mijn laatste klus was, daarom ben ik nog steeds boos", zegt de oud-bondscoach van Oranje tegen de BBC. "Ik kan me voorstellen dat hij voor Mourinho koos. Hij is een toptrainer en heeft veel gewonnen. Meer dan ik. Maar dat Woodward contact met hem opneemt, weet dat hij me zal vervangen en vervolgens zes maanden niets zegt, kan ik niet waarderen."

"Elke vrijdag moest ik tijdens persconferenties vertellen wat ik van de geruchten vond. Wat doet dat met de autoriteit van een trainer?", vervolgt Van Gaal, die naar eigen zeggen een enorm knappe prestatie leverde met The Red Devils. "De FA Cup winnen terwijl ik al een half jaar met een strop om mijn nek liep: dat is mijn grootste prestatie geweest."

Van Gaal heeft dan ook geen spijt van zijn keuze voor United, hoewel Tottenham Hotspur ook interesse toonde. "Tottenham had een betere selectie, omdat Manchester United een oude ploeg had. Was het de verkeerde keuze? Misschien, maar ik volgde mijn hart. Ik werkte bij de nummer één in Nederland, Duitsland en Spanje en nu ook in Engeland."