Jacobs waarschuwt KRC Genk en Club Brugge: Dat is geen garantie

Jacobs waarschuwt KRC Genk en Club Brugge: "Dat is geen garantie"

26-03-2019 21:00
1

De interlandbreak zit er bijna op, en dus is het tijd om naar Play-Off 1 uit te kijken. Ariël Jacobs doet dat in Sport/Voetbalmagazine. KRC Genk heeft de beste kaarten, maar is nog lang geen landskampioen.

"Als je naar de stand kijkt en naar de wedstrijden die eraan komen, dan kan het wekelijks alle kanten op gaan", zo geeft Jacobs aan. "Dat is het onlogische van het systeem. Langs de andere kant zorgt het wel weer voor een ongekend hoge spanning."

"Ik denk nog altijd dat Genk en Club Brugge over de beste troeven beschikken, door hun afgelegde parcours. Maar het is geen garantie, want Play-Off 1 is een heel andere competitie. Door de bezetting dit keer, voor het eerst de G5 met Antwerp, kan elke ploeg de titel veroveren."

Play-Off 2 dreigt opnieuw het lelijke eendje te worden. "Je moet het proberen aantrekkelijk te maken. De winnaar nog te laten wedijveren met een ploeg uit Play-Off 1 voor een Europees ticket, dat is bijna het maximum wat je daaruit kan puren. Daarbuiten, sorry, zie ik weinig uitdagingen. Qua publiciteit zit je in Play-Off 2 ook met een ferm nadeel. Er heerst een negatieve connotatie rond, die je gewoon onmogelijk nog kan wegwerken