'Real wil Bale voor recordbedrag verkopen na belofte aan Zidane'

'Real wil Bale voor recordbedrag verkopen na belofte aan Zidane'

26-03-2019 20:45
3

Real Madrid heeft besloten dat het Gareth Bale in de zomer wil verkopen. De 29-jarige Welshman moet de weg vrij maken voor de komst van een nieuwe Galáctico, zoals trainer Zinedine Zidane is beloofd, meldt AS dinsdag.

Alleen als Bale zijn prestaties drastisch verbetert in de komende maanden mag hij nog in de Spaanse hoofdstad blijven. Die kans lijkt klein. Na zes jaar vinden Real Madrid en Zidane het tijd om afscheid te nemen van de aanvaller, die in 2013 voor honderd miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur. Hij is daarmee nog altijd de duurste aankoop in de historie van de club.

Bale moet nu ook de duurste uitgaande transfer worden. Op die manier wil Real Madrid de komst van een nieuwe Galáctico bekostigen. Overigens zijn de speler en zijn management nog niet op de hoogte gebracht van de beslissing van De Koninklijke. Zaakwaarnemer Jonathan Barnett vertelde onlangs nog dat de Welshman wel degelijk toekomst ziet in het Estadio Santiago Bernabéu.

Volgens AS zijn er twee mogelijke bestemmingen voor Bale. Manchester United toonde al vaker interesse en heeft bovendien twijfels over de toekomst van Paul Pogba. Een vertrek van de Franse middenvelder kan de weg vrijmaken voor Bale. Daarnaast wordt Bayern München door alle partijen als een goede mogelijkheid gezien.