Preud'homme krijgt sneer vanuit Antwerp: Krijgen daar geen erkenning voor

Preud'homme krijgt sneer vanuit Antwerp: "Krijgen daar geen erkenning voor"

26-03-2019 20:15
2

Antwerp heeft dit seizoen Play-Off 1 gehaald, er komen dus tien topwedstrijden aan. Faris Haroun kijkt er naar uit, maar hoopt wel dat hij mindere gele kaarten zal krijgen.

Haroun heeft namelijk het gevoel dat de refs hem viseren. "Ik ben natuurlijk de buffer voor de defensie die snel een foutje maakt om te verdedigen. Maar omdat ik bij Antwerp speel, komen die kaarten ook makkelijker. Er is een verschil tussen hard zijn en erover spelen. Bij ons regent het gele kaarten. Eén fout en ik heb vaak al geel. Sorry, maar ik heb in matchen van topploegen al fouten en tackles gezien die je bij Antwerp nooit ziet", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Antwerp heeft dan ook de reputatie van een stugge, verdedigende ploeg. "We stonden een heel seizoen in de top zes. Dat is geen geluk of omdat we alleen maar verdedigen. Alleen kunnen er maar weinig ploegen zo verdedigen als wij, maar wij krijgen daar geen erkenning voor."

Dat heeft hij dit seizoen al verschillende keren gemerkt. "Sommige topploegen zijn geïrriteerd wanneer ze tegen ons hun spel niet kunnen spelen. Ze hebben liever dat we open spelen en ze een rustige 6-2 kunnen boeken. Zoals Preud’homme, die zei dat het niet te zwaar mag zijn voor de artiesten. (ironisch) Ha neen, we moeten hén laten voetballen."