Anderlecht ziet ontdekker van Lukaku, Praet en Dendoncker naar Ajax vertrekken

Anderlecht ziet ontdekker van Lukaku, Praet en Dendoncker naar Ajax vertrekken

26-03-2019 18:30 Laatste update: 18:39
5

RSC Anderlecht probeert sinds kort steeds vaker een beroep te doen op de eigen scouts. Het krijgt echter een flinke domper te verwerken. Zo ziet de club Angelo De Gruyter vertrekken.

De Gruyter was maar liefst zeventien jaar lang talentscout voor Anderlecht. Hij had een aflopend contract bij paars-wit en kreeg dus ook heel wat aanbiedingen.

Eind januari kreeg hij een telefoontje van Ajax. Dat meldt Radio 2. De Gruyter ging in op het aanbod en zal voortaan in België en Frankrijk spelers zoeken voor de U17, U19, U21 en het eerste elftal van Ajax.

"Ajax heeft een zeer gespecialiseerd computerprogramma waarin nagenoeg alle spelers van de wereld te vinden zijn. Administratief zal ik minder werk hebben dan op Anderlecht, maar ik zal héél veel voetbalwedstrijden (moeten) zien en weinig thuis zijn", zegt De Gruyter.

De scout was een belangrijke pion bij Anderlecht. Zo was hij de ontdekker van Romelu Lukaku, Dennis Praet en Leander Dendoncker. Op 1 juli trekt De Gruyter naar Ajax, waar hij zijn handtekening onder een driejarig contract heeft gezet.