Martinez maakt zich niet populair bij de JPL-clubs: Door onze strot geduwd

Martinez maakt zich niet populair bij de JPL-clubs: "Door onze strot geduwd"

26-03-2019 18:47
3

Bondscoach Roberto Martinez heeft zich niet populair gemaakt. Door de bondscoach zullen clubs in 1A en 1B op eigen kosten nu een camerasysteem moeten installeren. Daarmee kunnen ze hun eigen wedstrijden vastleggen en analyseren. Maar dat zint de clubs niet.

De kleinere clubs zijn misnoegd over de gang van zaken. Woensdag wordt erover vergaderd bij de Pro League. "Het is punt 4 op de agenda, terwijl punt 3 de verdeling van het WK-geld is. Elke club krijgt 50.000 euro, een deel gaat naar de clubs die spelers hadden op het WK en een ander deel is gereserveerd voor de opleiding, waar ook vooral de grote clubs van profiteren", zegt Westerlo-manager Herman Wijnants bij Sporza

De clubs moeten het geld voor day systeem zelf op tafel leggen. Dat kost ons 28.000 euro/jaar, verspreid over 3 jaar", geeft hij aan. "Ik vind het vreemd dat als er betaald moet worden, alles gelijkmatig over de 24 clubs van de Pro League wordt verdeeld, maar als er ontvangen moet worden - zoals met het WK-geld - is er geen gelijkmatige verdeling."

"We krijgen dit door onze strot geduwd. Niemand weet hoe dit tot stand is gekomen, zelfs mensen uit de G5 niet. In februari is het blijkbaar voorgekomen op de Raad van Bestuur van de Pro League, maar toen hadden ze al toegezegd aan Martinez", klinkt het.