'Marin wordt gezien als iemand die de potentie heeft van Steven Gerrard'

'Marin wordt gezien als iemand die de potentie heeft van Steven Gerrard'

26-03-2019 16:20
6

Razvan Marin wordt bij Ajax niét de directe opvolger van Frenkie de Jong. Dat benadrukt verslaggever Mike Verweij in een podcast van De Telegraaf. 

Het dagblad had maandagavond de primeur over de naderende miljoenentransfer van Standard Luik-middenvelder Marin naar Amsterdam. "Dit is een speler die ze al heel lang volgen, die ze ook live hebben gezien in de voorrondes van de Champions League en waar eigenlijk iedereen best wel gecharmeerd van was", legt Verweij uit.

"Dit is een type die het middenveld van Ajax verder kan helpen, denk ik. Het is geen gekke aankoop. Ik denk dat er nog wel anderen zullen volgen."

Marin werd door het Roemeense icoon Gheorghe Hagi al eens vergeleken met Xavi. In België spreekt men van een type-Steven Gerrard. "Het kwam allemaal voorbij inderdaad", grinnikt Verweij. "Een Frenkie Jong is-ie niet, daar moet hij zeker niet mee vergeleken worden. Hij wordt gezien als iemand die de potentie heeft van Gerrard. Tja, er zitten dus al heel wat stempeltjes op. Het moet een hele goede worden."

Lees ook: 'Marin 'grootste vis' voor Ajax: ook AS Roma wil ver gaan voor Roemeen'