'Eersteklassers grijpen naar matchfixing en zwart geld om degradatie te ontlopen'

'Eersteklassers grijpen naar matchfixing en zwart geld om degradatie te ontlopen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 10:30di 26-03-2019 om 10:30

Heel wat Belgische eersteklassers hebben verlies gemaakt, maar liefst tien van de zestien clubs hebben rode cijfers. Ludo Vandewalle hoopt dat dat probleem van de baan is door de aankomende Financial Fair Play.

Vooral kleine clubs moeten het hoofd vaak boven water proberen houden. 'Het zal de schrik niet verminderen. Ook dan zal er naar andere middelen worden gegrepen om 1B te ontlopen. De herintroductie van zwart geld is er eentje van. De pogingen tot matchfixing een andere. Daar zijn actuele bewijzen van', opent hij in Het Nieuwsblad.

'Het is de verantwoordelijkheid van de topclubs om ons land op de voetbalkaart zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Daar is geld voor nodig. Tegelijkertijd hebben ze ook de macht om ons voetbal gezond te houden', gaat Vandewalle verder.

Schrik voor degradatie
'Het schrikbeeld van 1B dat de kleinere clubs tot grote legale én illegale financiële risico's noopt, moet worden bijgesteld. Verminderd. Een grotere solidariteit is noodzakelijk. Laat de clubs uit 1B wat meer kruimels uit de tv-pot. Dan hoeven clubs die uit 1A degraderen niet met de strop rond de nek naar buitenlandse eigenaars te lopen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws