Jonkies Club Brugge halen finale Viareggio Cup niet na verloren strafschoppenserie

25-03-2019 18:33 Laatste update: 18:38
3

De jonkies hebben geen finaleplek weten te bemachtigen op de Viareggio Cup. Het speelde 1-1 gelijk tegen Bologna, maar ging onderuit in de strafschoppenserie.

Het overwicht en balbezit was in de eerste minuten voor Club Brugge. Een Blauw-Zwart, dat onder andere zonder internationals Senne Lammens, Brendan Schoonbaert, Samuel Asoma en Mathias De Wolf zat, kon echter geen kansen creëren. Bij Bologna wachtte men dat één gaatje in de Brugse defensie af.

Het bleef 0-0 tot de rust, maar veel slechter kon de tweede helft niet beginnen. De eerste echte kans van Bologna werd meteen een doelpunt. Club Brugge was op achtervolgen aangewezen, al was er een buitenspelgeurtje aan het doelpunt.

De Bruggelingen gaven nog lang niet op en gingen op zoek naar die gelijkmaker. Het kreeg enkele minuten na de tegentreffer een verdiende strafschop. De Kuyffer zette die feilloos om. Zowel Club Brugge als Bologna kregen na het doelpunt nog goede kansen op een tweede treffer. Gescoord werd er echter niet, waardoor strafschoppen over de finaleplek moesten beslissen.

Die zenuwslopende strafschoppenserie verloor Club Brugge uiteindelijk na zes strafschoppen. Daardoor is het uitgeschakeld in de halve finales van de Viareggio Cup.