Vandenbempt zag tweetal hun kans grijpen: ''Zij kloppen heel hard op de deur''

Vandenbempt zag tweetal hun kans grijpen: ''Zij kloppen heel hard op de deur''

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 16:30ma 25-03-2019 om 16:30

Ook zonder vele gevestigde namen, kenden de Rode Duivels zondag nauwelijks problemen met Cyprus (0-2). Met een 6 op 6 hebben de vervangers hun opdracht volbracht. Peter Vandenbempt denkt dat vooral Youri Tielemans en Thorgan Hazard een goede kans hebben om in de ploeg te blijven staan.

''Van sommigen kan je zeggen dat ze eigenlijk een vaste plaats hebben in het elftal, ook als er veel spelers terugkomen. En dan denk ik in de eerste plaats en misschien bijna uitsluitend aan Youri Tielemans. Gisteren was het ook iets minder, maar zoals die heeft gespeeld de voorbije week, dan klopt die heel hard op de deur. Hij is eigenlijk al min of meer titularis'', toont Vandenbempt zich onder de indruk bij Sporza.

Thorgan Hazard heeft volgens Vandenbempt eveneens een goede beurt gemaakt bij bondscoach Roberto Martinez. ''Die klopt ook zeer nadrukkelijk op de deur, heeft goeie punten gescoord, zeker tegen Rusland. En andere concurrenten, met name Yannick Carrasco, die hebben het wat moeilijker.''

Vandenbempt vraagt zich echter af of Martinez voor verjonging gaat kiezen. ''Enkele jongens kloppen wel degelijk op de deur, maar als straks iedereen fit is, dan gaat de bondscoach toch weer dicht tegen zijn basiselftal aankomen, waarmee hij de voorbije jaren succesvol geweest is'', verwacht de populaire analist.

Lees ook: Vandenbempt: ''Deze wedstrijd had natuurlijk met interlandvoetbal niets vandoen''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws